Surinaams - Warung Food Services

Authenticiteit is een kernwaarde van Warung Food Services, dat betekent dan ook dat de bereidingswijze van de Surinaamse gerechten en maaltijden van Warung Food Services smaken zoals Surinaamse gerechten behoren te smaken. De chef-kok van Warung Food Services Faried Ghafoer, is geboren en getogen in Suriname en al vele jaren woonachtig en werkzaam in Nederland. Zijn recepturen vormen de basis voor de Surinaamse maaltijden van Warung Food Services.

De Surinaamse keuken


De Surinaamse keuken is zeer uitgebreid, aangezien de bevolking van Suriname afkomstig is uit nagenoeg alle werelddelen; de Surinaamse keuken is daardoor een combinatie van een groot aantal internationale keukens onder andere Hindoestaanse (India), Afrikaanse, Javaanse (Indonesië), Chinese, Hollandse, Joodse, Portugese en Indiaanse.
Dit heeft ervoor gezorgd dat de Surinaamse keuken veel gerechten kent; de verschillende bevolkingsgroepen zijn vervolgens elkaars gerechten en ingrediënten gaan gebruiken en beïnvloeden waaruit weer nieuwe Surinaamse gerechten ontstonden onder andere: moksalesi, roti, surinaamse nasi goreng, bami, pom, snesi foroe, moksimeti, losi foroe. Uit deze vermenging van de culturen met de Surinaamse, is de unieke Surinaamse keuken ontstaan.

Het verhaal van Faried Ghafoer

Faried is al sinds de oprichting van Warung Food Services de chef-kok van het bedrijf. Zijn roots liggen in Suriname waar hij het koken heeft geleerd van zijn moeder. De recepturen heeft hij mee genomen naar Nederland waar hij aan het werk ging als kok bij een Zorginstelling voor bejaarden in Den Haag. Een zorginstelling waar nagenoeg alle bewoners afkomstig waren uit Suriname. Spreekt vanzelf dat de bewoners in de jaren dat Faried daar actief was, genoten hebben van zijn Surinaamse maaltijden zoals ze dat “thuis” gewend waren.
In 2013 maakte Faried de overstap van de Zorginstelling naar Warung Food Services waar hij de mogelijkheid kreeg om zijn kennis en kunde hoe Surinaamse maaltijden te bereiden, aan een breed publiek te kunnen presenteren. Zijn roti maaltijden, kip masala , bara’s. Surinaamse nasi met bakkeljauw vinden gretig aftrek in het supermarkt kanaal, zorginstellingen, etc.

“Het dagelijks bezig zijn met het optimaliseren van onze gerechten is meer dan een passie te noemen!”

Faried Ghafoer