Surinaams - Warung Food Services

Authenticiteit is een kernwaarde van Warung Food Services, dat betekent dan ook dat de bereidingswijze van de Surinaamse gerechten en maaltijden van Warung Food Services smaken zoals Surinaamse gerechten behoren te smaken. De chef-kok van Warung Food Services Anchala Kalloe-Sewratan, is geboren en getogen in Suriname en al vele jaren woonachtig en werkzaam in Nederland. Haar recepturen vormen de basis voor de Surinaamse maaltijden van Warung Food Services.

De Surinaamse keuken


De Surinaamse keuken is zeer uitgebreid, aangezien de bevolking van Suriname afkomstig is uit nagenoeg alle werelddelen; de Surinaamse keuken is daardoor een combinatie van een groot aantal internationale keukens onder andere Hindoestaanse (India), Afrikaanse, Javaanse (Indonesië), Chinese, Hollandse, Joodse, Portugese en Indiaanse.
Dit heeft ervoor gezorgd dat de Surinaamse keuken veel gerechten kent; de verschillende bevolkingsgroepen zijn vervolgens elkaars gerechten en ingrediënten gaan gebruiken en beïnvloeden waaruit weer nieuwe Surinaamse gerechten ontstonden onder andere: moksalesi, roti, surinaamse nasi goreng, bami, pom, snesi foroe, moksimeti, losi foroe. Uit deze vermenging van de culturen met de Surinaamse, is de unieke Surinaamse keuken ontstaan.

Het verhaal van Anchala Kalloe-Sewratan

Anchala is al sinds de oprichting van Warung Food Services kok van het bedrijf. Haar roots liggen in Suriname waar zij het koken heeft geleerd van haar moeder. De recepturen heeft zij meegenomen naar Nederland waar zij aan het werk ging als kok bij een Zorginstelling voor bejaarden in Den Haag. Een zorginstelling waar nagenoeg alle bewoners afkomstig waren uit Suriname. Spreekt vanzelf dat de bewoners in de jaren dat Anchala daar actief was, genoten hebben van haar Surinaamse maaltijden zoals ze dat “thuis” gewend waren. In 2013 maakte Anchala de overstap van de Zorginstelling naar Warung Food Services waar zij de mogelijkheid kreeg om haar kennis en kunde hoe Surinaamse maaltijden te bereiden, aan een breed publiek te presenteren. Haar roti maaltijden, kip masala , bara’s. Surinaamse nasi met bakkeljauw vinden gretig aftrek in het supermarkt kanaal, zorginstellingen, etc.

“Het dagelijks bezig zijn met het optimaliseren van onze gerechten is meer dan een passie te noemen!”

Anchala Kalloe-Sewratan