Indiaas - Warung Food Services

Authenticiteit is een kernwaarde van Warung Food Services, dat betekent dan ook dat de bereidingswijze van de Indiase gerechten en maaltijden van Warung Food Services smaken zoals Indiase gerechten behoren te smaken. Ons bedrijf heeft een samenwerkingsverband met Raqeebah Hussain-Karim, specialist in het bereiden en ontwikkelen van gerechten uit de Indiase keuken. De recepturen van Raqeebah Hussain-Karim vormen de basis van de Indiase maaltijden van Warung Food Services.

De Indiase keuken


De Indiase keuken kent een grote verscheidenheid in smaken en bereidingswijze, toch zijn er ook vele overeenkomsten. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van verschillende soorten rijst, granen, aardappelen, groenten, specerijen en verse kruiden die tot garam masala’s (kerriemengsels) gemalen worden. De garam masala kan per streek en per gerecht verschillen. Curries, tandoori’s, tikka’s en kofta’s die met rijst, roti of met vers brood gegeten worden, zijn bekende Indiase gerechten. Daarbij maakt men veel gebruik van peulvruchten en kaas (paneer) en wordt er gebakken in ghee (geklaarde boter) en olie.

Het verhaal van Raqeebah Hussain-Karim

Chef Raqeebah heeft een diepgewortelde liefde voor koken en een grote passie voor Indiaas eten. Haar culinaire avontuur begon twintig jaar geleden toen zij van Nederland naar Engeland verhuisde en de Indiase keuken ontdekte. Ze dompelde zich onder in de culinaire traditie van curries en kruiden en vertaalde deze recepten naar eigentijdse varianten. Raqeebah heeft acht jaar een Indiaas restaurant in Den Haag en later ook in Amsterdam gerund.
Binnenkort gaat ze haar eerste boek ‘Mijn liefde voor Indiaas eten’ uitbrengen, zodat iedereen de lekkerste Indiase gerechten op tafel kan zetten. Heb je altijd al samosa, chicken tikka masala, palak paneer, naan en mango lassi willen maken, dan hebben die gerechten dankzij Raqeebah’s heldere uitleg straks geen geheimen meer voor je. Raqeebah heeft een doctoraalbul Bedrijfseconomie en studeerde levensmiddelen- technologie. Ze adviseert voedingsproducenten bij het ontwikkelen van Indiase maaltijden en kruidenmixen voor foodservice en retailbedrijven.

“ Indiaas koken is mijn passie, de geuren, kleuren en smaakexplosie maken mij bij elke smaak gelukkig. Ik vind het dan ook fantastisch om mijn recepturen te proeven in de gerechten van Warung”

Raqeebah Hussain-Karim