Marokkaans - Warung Food Services

Authenticiteit is een kernwaarde van Warung Food Services, dat betekent dan ook dat de bereidingswijze van de Marokkaanse gerechten en maaltijden van Warung Food Services smaken zoals Marokkaanse gerechten behoren te smaken. Ons bedrijf heeft een samenwerkingsverband met de COUSCOUS bar van Samira Dahmani en Nadia Zerouali, specialisten in het bereiden en ontwikkelen van gerechten uit de Marokkaanse keuken. De recepturen van de COUSCOUS bar vormen de basis van de Marokkaanse maaltijden van Warung Food Services.

De Marokkaanse Keuken


De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren en Andalusië. Couscous staat elke vrijdag en op elke feestdag op het menu en daarnaast is ook de tagine een bekende. Naast lam wordt er ook rund en kip gegeten maar in de kustplaatsen speelt vis een grote rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat bekend om de mooie balans tussen zoet en kruidig. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Maar echt pittig word het niet. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Betekent vrij vertaald ‘het beste van de specerijenwinkel’ en is een mengsel dat uit wel meer dan twintig verschillende specerijen kan bestaan en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Râs al Hânout en charmoula, een nat kruidenmengsel van koriander, knoflook en specerijen zijn de meest gebruikte smaakmakers. Verder wordt er veel gemberpoeder, saffraan, verse en gedroogde koriander, komijn, kaneel en kurkuma gebruikt.

Het verhaal van Nadia Zerouali & Samira Dahmani

De COUSCOUS bar is opgericht door Nadia Zerouali en Samira Dahmani, om traditionele couscous toegankelijk te maken voor een groot publiek. Hierbij staat kwaliteit voorop en voel je je als gast letterlijk en figuurlijk gevoed. Volgens de twee miste dit nog in de Amsterdamse straten. Met het kookboek Couscous laten Nadia en Samira hun liefde voor couscous maar al te graag aan je proeven. Ze geven zestig toprecepten uit hun COUSCOUS bar prijs; van gekruide couscous met pulled lamsvlees en een topping van geroosterde amandelen tot Siciliaanse couscous met zeevruchten. Maar ook andere soort gerechten zoals Marokkaanse linzensoep met komijnkorianderolie of een quinoa salade met geroosterde groenten. Alle recepten zijn geïnspireerd op de ervaring van hun moeders en vele andere vrouwen met wie ze hebben gekookt.

“Onze Couscous Bar laat Amsterdam genieten van de Marokkaanse keuken, samen met Warung kunnen wij nu heel Nederland hiervan laten genieten.”

Nadia Zerouali & Samira Dahmani