Indisch - Warung Food Services

Authenticiteit is een kernwaarde van Warung Food Services wat betekent dat de Indische gerechten en maaltijden van Warung Food Services smaken zoals Indisch eten hoort te smaken. Om deze kwaliteit te bewaken werkt ons bedrijf samen met Indri, een Indonesische food professional in het bereiden en ontwikkelen van gerechten uit de Indische keuken. Haar recepturen vormen de basis van de Indische maaltijden van Warung Food Services.

De Indische keuken


De Indische keuken is in voormalig Nederlands-Indië ontstaan uit de regionale Indonesische keukens en de Europese keuken, waarbij de Indonesische keuken al eeuwen Chinese, Indiase en Arabische invloeden kende. De Indische keuken is dan ook een mengeling van ingrediënten en kooktechnieken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het smoren van rundvlees (daging smoor) en de Hollandse gehaktbal (frikadel pan). Dit Indische eten is met Indische Nederlanders naar Nederland gekomen en heeft zich hier opnieuw ontwikkeld. Niet verkrijgbare ingrediënten werden vervangen door alternatieven en verse kruiden door gedroogde. Indonesische gerechten die in Nederland werden gemaakt met aangepaste ingrediënten worden óók Indisch genoemd.

Het verhaal van Indri

Indri is in Jakarta geboren. In 1998 is zij naar Nederland gekomen. Tijdens haar studententijd werkte ze, naast haar studie in een restaurant, voor een catering bedrijf en in diverse toko’s. In 2009 besloot ze haar droom te volgen. Het starten van een eigen professioneel Indonesisch catering bedrijf met de naam "In3catering”. In 10 jaar heeft ze het bedrijf groot gebracht tot een succesvol catering bedrijf in de regio Den Haag. Met bijzondere "signature dishes", authentieke smaken en gebruik van hoge kwaliteit producten. Nu werkt zij als ZZP’er als food professional en daarnaast is ze werkzaam bij een multicultureel verzorgingshuis in Den Haag waar ze verantwoordelijk is voor het eten en drinken. Eetculturen veranderen heel snel, dit ziet ze als een gezonde uitdaging. Ondanks de vele verandering van smaak, vergeet zij niet wat het aller belangrijkste is: aandacht, kwaliteit en liefde voor eten wat altijd centraal blijft staan.

“Eetculturen veranderen snel maar aandacht, kwaliteit een liefde voor het eten blijft altijd centraal staan. ”

Indri