Indisch - Warung Food Services

Authenticiteit is een kernwaarde van Warung Food Services wat betekent dat de Indische gerechten en maaltijden van Warung Food Services smaken zoals Indisch eten hoort te smaken. Om deze kwaliteit te bewaken werkt ons bedrijf samen met Albert Kokosky Deforchaux, een Indische kok en specialist in het bereiden en ontwikkelen van gerechten uit de Indische keuken. Zijn recepturen vormen de basis van de Indische maaltijden van Warung Food Services.

De Indische keuken


De Indische keuken is in voormalig Nederlands-Indië ontstaan uit de regionale Indonesische keukens en de Europese keuken, waarbij de Indonesische keuken al eeuwen Chinese, Indiase en Arabische invloeden kende. De Indische keuken is dan ook een mengeling van ingrediënten en kooktechnieken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het smoren van rundvlees (daging smoor) en de Hollandse gehaktbal (frikadel pan). Dit Indische eten is met Indische Nederlanders naar Nederland gekomen en heeft zich hier opnieuw ontwikkeld. Niet verkrijgbare ingrediënten werden vervangen door alternatieven en verse kruiden door gedroogde. Indonesische gerechten die in Nederland werden gemaakt met aangepaste ingrediënten worden óók Indisch genoemd.

Het verhaal van Albert Kokosky Deforchaux

Na vele omzwervingen opende Albert eind 2012 in Rotterdam een Indisch afhaalrestaurant genaamd “Ap Halen”. Zelf noemt hij het een ‘afhaalmuseum met huiskamertrekjes’ waar je niet alleen eet wat de pot schaft maar ook kennis maakt met de Indische cultuur. De zaak is inmiddels uitgegroeid tot een begrip en over zijn passie voor de Indische keuken heeft Albert een boek geschreven, “Mixtie”. De titel verwijst naar ‘het zijn van een mix van verschillende culturen’. In dit boek staan niet alleen recepten maar ook verhalen over dat Indisch zijn, de Indische cultuur en over bijzondere klanten van Ap Halen. Want naast lekker eten vindt Albert het delen van verhalen tijdens het (afhalen van) eten net zo belangrijk. Niet voor niets ziet zijn zaak er uit als een huiskamer waar je niet alleen kunt afhalen maar ook kunt aanschuiven aan de eettafel.

“Dat al die verschillende klanten, oud én jong en niet alleen Nederlands of Indisch mijn eten waarderen bewijst dat de Indische keuken nog lang niet verloren is.”

Albert Kokosky Deforchaux